17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας «Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ»

Το σαλιγκάρι με πολύ χαρά θα συμμετέχει στην Οικογιορτή σε εργαστήριο “Γνωριμία με τον πηλό ως δομικό υλικό” μαζί με τις ομάδες “Αρχιτεκτονική χωρίς σύνορα” και “Μηχανικοί της γης”.

Στο εργαστήρι αυτό θα αναδείξουμε μερικά από τα υλικά φυσικής δόμησης που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, όπως το cob, τα πλιθιά (adobe) και το rammed earth (πατητό πηλόχωμα σε καλούπια).

Επίσης θα γίνει κατασκευή ενός μικρού παραδοσιακού ξυλόφουρνου από φυσικά υλικά.

*******************************************************************

17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας
«Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ»
30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου, Πάρκο Τρίτση, Ίλιον Αττικής

«Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ», υπαρκτός και με αυτοπεποίθηση. Ένας κόσμος που δημιουργεί, που γεύεται, που μοιράζεται και γιορτάζει.
Φέτος, η 17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας έρχεται στην Αθήνα Σκοπός της είναι να συναντηθούν οι ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες οικολογικής γεωργίας, διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών, απαγόρευσης εισαγωγής των μεταλλαγμένων με εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας, εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης και δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων. Πρόθεση των συμμετεχόντων είναι να αναδείξουν έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος, του κοινοτισμού, του σεβασμού προς την φύση.
Tο ζητούμενο αυτής της Γιορτής είναι η προώθηση όχι απλά της οικολογικής γεωργίας, αλλά η παρουσίαση και προώθηση μιας αυτοοργανωμένης οικολογικής ζωής. Είναι η ανάπτυξη τίμιων σχέσεων και η δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της Οικογιορτής μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο http://oikogiorti.gr/
το πρόγραμμα εδώ


This entry was posted in αφίσες, εκδηλώσεις, εργαστηρια, φούρνος Οικογιορτη Τριτση. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *